Stöd och hjälp

Operation Kvinnofrid är en samverkan mot våld i nära relationer mellan myndigheter i Stockholms län. Här kan du som är våldsutsatt eller du som vill ha hjälp att förändra ett våldsamt beteende hitta information om var du kan vända dig för att få stöd och hjälp i Stockholms län.

 

Ett av våra mål är att det ska finnas tillgänglig information om var det finns stöd och hjälp för den som är utsatt för våld eller för den som vill sluta att använda våld. I menyn till höger har vi i första hand sammanställt var du kan vända dig i din kommun i Stockholms län, men även hjälp från andra organisationer som du kan vända dig till.

Alla kommuner i Stockholms län kan erbjuda hjälp till våldsutsatta personer och deras barn. De flesta kommuner kan även erbjuda stöd och hjälp till personer som vill förändra ett våldsamt beteende. Det går även att få hjälp av hälso- och sjukvården eller ideella verksamheter, som till exempel kvinnojourer och brottsofferjourer.

Den här webbplatsen riktar sig inte specifikt till barn, men i menyn till höger finns även länkar för dig som söker information gällande barn som lever med våld.