För att barn och unga som varit med om våld och andra brott ska få tillgång till samhällets skydd krävs det att det finns tillgänglig information som riktar sig till målgruppen barn. Operation Kvinnofrid vill bidra till att barn och unga ska få kännedom om sina rättigheter vid brott och vart de kan vända sig för att få stöd och hjälp.  Vi vill sprida sajten www.jagvillveta.se i Stockholm län och vi vill göra det tillsammans med just din skola.

Vi bjuder nu in Stockholm läns högstadieskolor att vara med i detta viktiga kommunikationsprojekt. Vi vill att elever i årskurs åtta hjälper oss med att göra ett reklambudskap. Det unika i detta projekt är att åttondeklassarna själva får utforma kampanjen och vara med genom hela kommunikationsprocessen – från skissbord till färdiga affischer. Barnen blir direkt delaktiga i arbetet och frågor kring våld och brott kommer att kunna lyftas och diskuteras på ett naturligt och okomplicerat sätt.

De tio bästa bidragen kommer att publiceras på bussarna i Stockholms län under en treveckorsperiod under våren 2017. Prisutdelning kommer att äga rum i Tessinska palatset.

Det är enkelt att delta. Mer information om projektet och hur du anmäler ditt intresse hittar du på informationssajten www.jagvillgöra.se.

Vi hoppas att just din skola vill anta utmaningen och var med i detta viktiga kommunikationsprojekt!